Million Miles

Sekarang ni banyak betul peraduan-peraduan mencari bintang. Bermula dari “American Idol“, penganjur-penganjur tempatan mengambil kesempatan dan keuntungan mengadakan peraduan-peraduan mereka sendiri seperti “Singapore Idol“, “Anugerah“, “Anugerah Skrin” dan peraduan-peraduan adubakat untuk saluran cina dan india.Saluran-saluran Malaysia juga tidak ketinggalan dengan peraduan-peraduan mereka sendiri seperti “Malaysian Idol“, “Akademi Fantasia” dan “One in A Million“.Ulasan-ulasan:

Singapore Idol 2 (Piano Show – Group 1)
Memang senang hendak meramalkan Jonathan Leong dan Paul Twohill akan melayakkan diri kepusingan seterusnya. Terence Tay mungkin akan mendapat vote pengadil-pengadil untuk mengisi 4 tempat kosong yang khas disediakan untuk pilihan pengadil-pengadil. Singapore Idol 2, setiap Rabu (9 malam) dan khamis (9.30 malam) di CH5. Vote jangan tak vote! Harga minyak naik, harga vote pun naik! 60sen dok!

Blog Shirin, Singapore Idol 1 finalist

One in A Million (Pusingan Saringan)
Rancangan yang simple dengan 2 pengadil saja (Syafinas dan Paul Moss). Rancangan yang padat dengan peserta-peserta dan pengadil-pengadil yang tak banyak berceloteh. No time wasting, Syabas 8tv! Syarat mereka : Sesiapa sahaja yang berumur 16 tahun hingga ke 32 tahun dan termasuk artis-artis juga. Ramai juga artis-artis yang masuk rancangan ni termasuklah Dayang Nurfaizah dan Siti Saerah. Dayang mungkin boleh terus ke final, tapi untuk Saerah… suara tak ubah seperti kakaknya. Hahaha, kelakar betul tengok adik Siti Nurhaliza ni nyanyi sambil tunduk tengok lantai. Jangan lupa saksikan “One In A Million” setiap hari Jumaat 9:30 malam di 8TV.

Anugerah Skrin (Final 10)
Rancangan minggu lepas sungguh membosankan kerana pengadil “EMO” terpaksa menapis komen-komennya, salah-salah cakap nanti kena tembak dengan Dato’ Yusof Haslam. Rancangan yang menghiburkan dengan peserta-peserta yang tersasul seperti “Anguk-anguk, Gelek-gelek” dan “Pantat Besar”. Apa-apa pun pilihan aku adalah Siti Fatimah Azman atau nama glamour “Efa” (Zodiac sama dengan aku) dan Shah Iskandar Bin Mahfuz. Yang lain-lain tu, cubalah jangan pakai suara “Radio”. Boring betul! “Anugerah Skrin” setiap hari isnin jam 8.30 malam di Suria.

Gambar-gambar semasa saringan Singapore Idol 2 di Cineplex pada 11 Febuari 2006.

 
dscn25281.jpg
 
dscn25511.jpg
 
dscn25521.jpg
 

Ada orang bersusah-susah untuk mengumpul $1,000,000, ada orang bertanding di “One In A Million” untuk mendapat $1,000,000, ………. dan ada seorang tu hanya membuat satu laman web “Million Dollar Homepage“, senang-senang sahaja mendapat $1,000,000! So yang nak jadi jutawan tu, cubalah buat laman web tu mengunakan source code ni : http://www.texmedia.de/million-dollar-script.htm

Dah kaya tu jangan lupa aku pula…. Semoga berjaya!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *